Nieuws

Inzell (Duitsland) gecanceld

Polen; (EK in Tomaszów Mazowiecki) zoekt nieuwe datum.

Het gehele evenement die in het weekend van 13 tot en met 15 maart gehouden zou worden in de Max-Aicher-Arena gaat niet door.
Dit zijn niet alleen de beide finales 7 & 8 op zaterdag en zondag meetellend voor het wereldkampioenschap, maar ook de wedstrijd op vrijdag ‘Servus Schliff’ voor het afscheid van de lokale held Günther Bauer. (De bijnaam voor Bauer is Schliff).

Nieuw; Ook het Europees ijsspeedway kampioenschap in de nieuwe Tomaszów Mazowiecki Ice Arena in de Poolse stad Tomaszów is uitgesteld. Het EK stond gepland op 21 maart 2020.
Grote evenementen met veel publiek waaronder dus het ijsspeedway zijn verboden in de provincie Łódź. Tomaszów is gelegen in die provincie.
Er wordt inmiddels gekeken of er een nieuwe datum kan worden gevonden voor dit evenement.

De regering van de Duitse deelstaat Bayern heeft -om het coronavirus in te dammen- alle evenementen met meer dan 1000 toeschouwers verboden. De organisatie had gewoonweg geen keus.

“We weten nog niet of we een nieuwe editie in 2021 kunnen organiseren” zo meldt Kai Schmiedeknecht, organisator en voorzitter van de regionale DMV groep Südbayern in het dagblad Traunsteiner Tagblatt. Verder laat hij weten “Het was geen optie om de races zonder toeschouwers te houden”.

inzell max aicher arena eisspeedway

Bijzonder jammer voor de fans en rijders. Ook heel triest voor de organisatie en alle vrijwilligers die alles in het werk hadden gesteld om het WK ijsspeedway finale 7 & 8 tot een succes te maken.

Schmiedeknecht laat verder weten “Maar ik beloof één ding aan alle fans en rijders; Indien wij in 2021 weer een dergelijk evenement kunnen organiseren, dan doen we dat zoals voor dit jaar was gepland. Ook de afscheidsrace voor Günther Bauer op vrijdag”.

Laatst aangepast op vrijdag 13 maart 2020 16:25

Zoeken

Uitslagen

IJsspeedway

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het WK IJsspeedway in Nederland en de ijsspeedwaysport in het algemeen.
Uitslagen, het actuele WK-klassement, nieuwsberichten en nuttige informatie over IJsspeedway-evenementen.
Bestel je kaarten voor de wedstrijden van het wereldkampioenschap 2024 en de internationale race om de Roelof Thijs Bokaal in Thialf Heerenveen.