Aktuelles (NL)

Ergebnisse (NL)

Europees kampioenschap in Polen 13 dec.

Europees kampioenschap ijsspeedway individueel zondag 13 december 2020.   >UPDATE<   Startlijst onderaan dit bericht.

De livestream vind je hier.

De wedstrijd wordt live -vanaf 16.15 uur- uitgezonden op de Poolse tv, op de zender nSport +. De live punten uitslagen kan je volgen via de website van baansportfansite.

Aanvankelijk zou deze wedstrijd op 21 maart dit jaar gereden gaan worden, daarna volgde er een datum in de zomer, vervolgens 5 december a.s. Maar de covid maatregelen strooide ook hier alweer roet in het eten. De Poolse organisatoren doen nu de herkansing. Helaas voor de fans mogen er vanwege de maatregelen in Polen geen fans in de hal worden toegelaten. 

Dit kampioenschap zal plaatsvinden in de Poolse stad Tomaszów Mazowiecki -ten zuiden van Warschau- met circa 62.000 inwoners (inwoneraantal tussen Heerenveen en Assen). 
De laatste wedstrijd was in Sanok, in het uiterste zuid-oosten van Polen en dateert van 2009. De wedstrijd vindt nu plaats in het nieuwe (gebouwd in 2017) geheel overdekte Arena Lodowa ijsstadion. 

"Ik ben blij dat Tomaszów Mazowiecki en het Arena Lodowa stadion weer een groot sportevenement zullen organiseren en dat zal binnenkort uitkomen waar we al lang van gedroomd hebben. Onze prachtige faciliteit zal een multifunctionele rol vervullen en zal als eerste hal in Polen -een andere discipline dan schaatsen- dienen voor het buitengewoon spectaculaire ijsspeedway. Ik zou graag willen dat de organisatie langer bij ons blijft" zei Marcin Witko, president van Tomaszów Mazowiecki. 

Tomaszow Mazowiecki Arena Iodowa stadion Polen

 Startlijst:

Update
1   - Ove Ledström (Zweden)
2   - Luca Bauer (Duitsland)
3   - Konstatin Kolenkin (Rusland)
4   - Lukáš Hutla (Tsjechië)
5   - Michal Knapp (Polen)
6   - Johann Weber (Duitsland)
7   - Franz Zorn (Oostenrijk)
8   - Dmitrii Soliannnikov (Rusland)
9  - Jasper Iwema (Nederland)
10 - Benedikt Monn (Duitsland)
11 - Andrej Diviš (Tsjechië)
12 - Stefan Svensson (Zweden)
13 - Atte Suolammi (Finland)
17 - Jiří Wildt (Tsjechië)
15 - Nikita Toloknov (Rusland)
16 - Aki Ala-Riihimäki (Finland)

Martin Haarahiltunen (Zweden) doet niet mee vanwege een val zaterdag tijdens de training door een lekke band. Hij heeft zijn elleboog gebroken. Zijn plek wordt nu ingenomen door zijn landgenoot Ove Ledström.
Ook de Oostenrijker Philip Lageder is niet van de partij. Hij wordt vervangen door de eerste reserverijder Jiří Wildt uit Tsjechië.

Bekijk de officiële promotie video hieronder.

Last modified on Sonntag, 13 Dezember 2020 21:05

Eisspeedway

Bleiben Sie auf dem Laufenden über alle Neuigkeiten rund um die Eisspeedway-Weltmeisterschaft in den Niederlanden und den Eisspeedwaysport im Allgemeinen. Hier finden Sie alle Ergebnisse, die aktuellen Zwischenstände, Nachrichten und nützliche Informationen über Eisspeedway-Veranstaltungen – und natürlich auch über das anstehende Weltmeisterschafts-Finale in Heerenveen. Bestellen Sie hier Ihre Tickets für das WM-Finale 2022 und das internationale Rennen um den Roelof-Thijs-Pokal in Heerenveen in den Niederlanden.